LUMC | Clinical AI Implementation and Research Lab (CAIRELAB)

LUMC | Clinical AI Implementation and Research Lab (CAIRELAB)

Gepubliceerd op: 18 april 2021

In het LUMC geloven we dat kunstmatige intelligentie (AI) een waardevolle bijdrage kan leveren aan waardegedreven zorg. Enerzijds door een betere zorgervaring voor patiënten en medewerkers, anderzijds door betere klinische uitkomsten. Daarom zetten we stappen in het toepassen van verschillende vormen van AI.

Activiteiten op AI gebied

We zetten stappen in het toepassen van verschillende vormen van AI, van voorspellingsmodellen voor ziektebeelden tot beeld- en spraakherkenning voor het automatiseren van repetitieve taken, tot het inzichtelijk maken van complexe stuurinformatie.

Bijdrage aan NL AIC

We delen onze kennis en ervaring met de Nederlandse AI Coalitie, bijvoorbeeld onze best practices van AI-implementatie en de richtlijnen voor de inzet ervan. Door samen, vanuit verschillende perspectieven, de bottlenecks van AI-implementatie aan te pakken, leren we meer en sneller.

Waarom NL AIC?

We geloven dat we met de inzet van slimme technologie de zorg in Nederland nóg beter kunnen maken. Dat doen we vaak met partners zoals de deelnemers aan de Nederlandse AI Coalitie. Samen leren we meer en sneller. Daarom delen we onze kennis in de NL AIC, zodat we samen sneller vooruit kunnen.

Bekijk de website van de deelnemer