Centre of Expertise Applied Artificial Intelligence

Centre of Expertise Applied Artificial Intelligence

Gepubliceerd op: 5 december 2019

Het Centre of Expertise Applied AI van de Hogeschool van Amsterdam richt zich op het betekenisvol toepassen van AI-technieken in een specifieke context (zorg, accountancy, media, retail, etc.). In zeven labs werken we in co-creatie samen – met het onderwijs, onderzoek, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties – aan innovatie.

Activiteiten op AI gebied

We dragen actief bij aan kennis en ontwikkeling van methoden om data en AI op een betekenisvolle manier in organisaties, opleidingen en de samenleving te integreren. Dat doen we o.a. door kennissessies en andere events te organiseren, een docententraining, digitaliseringsoffensief voor het mkb en de ontwikkeling van een masteropleiding Applied AI.

Bijdrage aan NL AIC

Wij leiden studenten op en scholen professionals om die voor bedrijven en organisaties changemaker zijn. Zo geven we de digitale transitie daadwerkelijk en op een verantwoorde en inclusieve manier vorm. En leggen we de verbinding tussen het fundamentele en
praktijkgerichte onderzoek, gericht op de dagelijkse toepassing van AI.

Waarom NL AIC?

Artificial Intelligence (AI) en Data Science dringen door in alle haarvaten van de maatschappij. De wetenschappelijke ontwikkelingen op deze gebieden gaan snel. De toepassingen beïnvloeden alle sectoren en beroepen – in meer of mindere mate – waarvoor de Hogeschool van Amsterdam opleidt.

Bekijk de website van de deelnemer