Fontys Hogeschool

Fontys Hogeschool

Gepubliceerd op: 2 oktober 2020

Fontys telt meer dan honderd verschillende opleidingen: van dans tot ICT, van architectuur tot fysiotherapie. Elke opleiding heeft haar unieke beroepscontext, haar eigen curriculum en haar eigen manier van onderwijs aanbieden. Deze diversiteit is een kracht, dat is onze rotsvaste overtuiging.

Activiteiten op AI gebied

Het kenniscentrum AI for Society is namens Fontys betrokken. In de Brainport regio en landelijk is het kenniscentrum AI for society toonaangevend op het gebied van “Applied AI for society”. Wij innoveren het vakgebied applied AI door toepassingsvragen van professionals uit het werkveld op te lossen. Dit doen we door met docentonderzoekers en studenten te werken aan duurzame en inclusieve oplossingen met een ontwerpgerichte multistakeholderaanpak.

Bijdrage aan NL AIC

Het kenniscentrum AI for society van Fontys Hogeschool draagt in verschillende werkgroepen bij aan de NLAIC. Hierin vertegenwoordigen we samen met onze collega HBO instellingen het hoger onderwijs in Nederland. Onze focus ligt daarbij op de human capital werkgroep maar ook op het gebied van ethiek denken we graag mee.

Waarom NL AIC?

Het kenniscentrum AI for Society is lid van de coalitie om in gezamenlijkheid een bijdrage te leveren aan het AI landschap in Nederland. Wij delen de doelen en ambities van de NL AIC.

Bekijk de website van de deelnemer