DEN Kennisinstituut cultuur & digitalisering

DEN Kennisinstituut cultuur & digitalisering

Gepubliceerd op: 16 juli 2020

DEN is het kennisinstituut voor digitale transformatie in de cultuursector. DEN ondersteunt professionals in de cultuursector om optimaal gebruik te maken van de kansen en mogelijkheden van de digitale transformatie, met als doel om aan te sluiten bij het publiek van de toekomst en om de maatschappelijke relevantie en toekomstbestendigheid te vergroten.

Activiteiten op AI gebied

DEN zet zich in om de waarde van AI voor de cultuursector te ontdekken. Dit doen we door de kennis over AI in de cultuursector te vergroten, inspiratievolle voorbeelden te delen en door trainingen aan te bieden. Daarnaast ondersteunen we pilotprojecten en brengen we instellingen met elkaar in contact die zelf projecten op het vlak van AI willen opstarten.

Bijdrage aan NL AIC

DEN heeft een groot netwerk binnen de cultuursector en veel kennis van de vraagstukken op het gebied van cultuur en digitalisering die de sector nu en in de toekomst gaan bezighouden. Daarnaast zijn we heel goed op de hoogte van de behoeftes van die instellingen. We delen die kennis graag met andere partijen binnen de Nederlandse AI Coalitie.

Waarom NL AIC?

AI kan binnen de cultuursector ingezet worden om creativiteit te versterken, kennis over het publiek te vergroten, toegankelijkheid te vergroten, processen te optimaliseren en om aanbod te personaliseren en interactief te maken. Daarnaast zijn collectiedata waardevol voor andere sectoren. Als kennisinstituut sluit DEN daarom graag aan bij bredere initiatieven die bezig zijn met de ontwikkeling van AI.

Bekijk de website van de deelnemer