Booking.com

Booking.com

Gepubliceerd op: 5 december 2019

Booking.com is in 1996 opgericht als platform voor reizigers en accommodaties. Sinds die tijd is het bedrijf uitgegroeid tot een van de wereldwijdleidende merken in de reiswereld. Booking.com staat bekend om het baanbrekende gebruik van A/B-testen, maar past tegenwoordig in bijna alle bedrijfsprocessen cutting edge AI- en ML-technologieën toe.

Activiteiten op AI gebied

Booking.com heeft in Nederland verschillende teams die zich bezighouden met de ontwikkeling en toepassing van Machine Learning en AI. Van onderzoekers met een PhD in ML tot data scientists met een specialisatie in marketing: AI vervult op veel verschillende plekken binnen Booking.com een onmisbare rol.

Bijdrage aan NL AIC

Met de volledige ontwikkeling van ons product in Nederland (ruim 5.000 medewerkers in Amsterdam) is Booking.com een belangrijk onderdeel van het lokale tech ecosysteem. Door het lidmaatschap van de AI coalitie willen we ook breder bijdragen aan de koppositie van Nederland op het gebied van Artificial Intelligence.

Waarom NL AIC?

Booking.com is een van de voorlopers op het gebied van toepassing van AI en ML. Digitalisering en innovatie zijn cruciaal voor de toekomst van de Nederlandse economie en werkgelegenheid. We vinden het daarom erg belangrijk om een ecosysteem van bedrijven en instellingen te steunen waarmee Nederland voorop kan lopen in het gebruik van AI.

Bekijk de website van de deelnemer