Amsterdam Economic Board

Amsterdam Economic Board

Gepubliceerd op: 14 april 2020

De Board werkt samen met besluitvormers, innovatiemanagers en changemakers binnen bedrijven, kennisinstellingen en overheden aan een slimme, groene en gezonde toekomst van de Metropool Amsterdam. Op het gebied van gezondheid bouwen we daarom aan een sterk LSH ecosysteem, samenwerking en zetten we in op data & AI gedreven innovaties.

Activiteiten op AI gebied

-AI technology for people is een samenwerking tussen de Board, de Gemeente Amsterdam en 7 Amsterdamse kennisinstellingen die 1 miljard euro investeren in de ontwikkeling van AI-technologieën.
– met Smart Health Amsterdam bouwen we aan het versterken van het LSH ecosysteem
– Met onze partners werken we aan 1 gezondheidsdata-infra voor Nederland

Bijdrage aan NL AIC

Wij bouwen ecosystemen van koplopers, innovatoren. We jagen kansrijke initiatieven in de regio aan met potentie tot verdere uitvoering en opschaling waarbij partijen uit ons netwerk in de lead zijn. Wij starten projecten met gedreven mensen die hierin willen samenwerken. Zo zijn we o.a. samen met de gemeente initiator van Smart Health Amsterdam.

Waarom NL AIC?

Wij geloven dat AI & data science bijdraagt aan een gezondere wereld en beter medische zorg. Om hierin stappen te maken is publiek-private samenwerking op regionaal en nationaal gebied key. Daarom levert de Amsterdam Economic Board graag een bijdrage aan de NLAIC.

Bekijk de website van de deelnemer