Brightlands Smart Services Campus

Brightlands Smart Services Campus

Gepubliceerd op: 16 december 2019

Een alliantie van bedrijven, kennisinstellingen en andere organisaties brengt de belangrijkste AI-expertise in Limburg samen in de AI-hub Brightlands, met de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen als kern. Samen innoveren en de kansen benutten die artificiële intelligentie en data science te bieden hebben.

Activiteiten op AI gebied

AI-hub Brightlands sluit haar activiteiten aan bij het diverse Limburgs economisch landschap. AI-hub toepassingsgebieden zijn publieke dienstverlening (incl publieke veiligheid), financiële dienstverlening, zorg en gezondheid, de circulaire procesindustrie en onderwijs. Voor deze gebieden zijn ontwikkelambities geformuleerd die nu uitgevoerd worden

Bijdrage aan NL AIC

De AI-hub Brightlands maakt gebruik van de 4 Brightlands campussen in Limburg om kennisinstellingen, overheden, MKB en burgers te verbinden in data science en AI activiteiten, onderzoeksprogramma’s, technologie- en economische ontwikkeling. Hierbij sluit de AI-hub Brightlands aan bij de behoeften van de lokale marktpartijen.

Waarom NL AIC?

De Brightlands Smart Services Campus is opgericht door de Provincie Limburg, de UM en APG om innovatie in de regio te versterken. Naast het aanjagen van innovatie, zijn het behoud, aantrekken en ontwikkelen van talent, het ondersteunen van bedrijven en het versterken van de Limburgse economie speerpunten in de ambities van Brightlands.

Bekijk de website van de deelnemer