Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Portbase

Organisatieprofiel

Samen met onze community maakt Portbase het delen van data steeds waardevoller. Met als doel de Nederlandse havencommunity en daarmee de havens, de slimste van Europa te maken. Portbase is neutraal, van en voor de havencommunity en heeft geen winstoogmerk.

Activiteiten op AI gebied

Portbase heeft gewerkt aan een dienst op de stackplanning te optimaliseren, waaronder bijvoorbeeld een modaliteitsvoorspeller. Daarnaast ondersteunt Portbase de datatoevoer aan verschillende projecten die port calls voor zeeschepen en binnenvaart optimaliseren.

Bijdrage aan NL AIC

Als PCS kunnen we toegang bieden tot marktpartijen die hun data willen inzetten om hun processen en daarmee de havenprocessen efficiënter te maken. Wij zorgen dat data veilig wordt gedeeld volgens de wensen van de dataeigenaar. We zorgen ook voor een laagdrempelig koppelpunt naar eventuele partners die de AI oplossingen ontwikkelen.

Waarom NL AIC?

“Data is het nieuwe goud” wordt vaak gezegd – maar voordat je het kunt gebruiken moet het wel ontgonnen worden. Om als sector concurrerend te blijven is het ontwikkelen van kennis én deze vertalen naar concrete toepassingen van belang. Daarbij loont het om verbinding te maken, kennis en ervaringen te delen binnen de AI Coalitie.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.