Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

ORTEC

Organisatieprofiel

ORTEC combineert Wiskunde en Data om waarde te creëren voor organisaties en de samenleving. ORTEC is uitgegroeid tot een wereldspeler met meer dan 1000 medewerkers die vanuit 13 landen meer dan 1200 organisaties in sectoren als Retail, Transport, Health, Energy, Manufacturing en Professional Services ondersteunt met Data Driven Decision Support.

Activiteiten op AI gebied

Alle producten en diensten van ORTEC bevatten componenten die zijn gebaseerd op AI, optimalisatie en/of Data Science.

Bijdrage aan NL AIC

ORTEC werkt graag samen met de AI Coalitie en haar deelnemers om te komen tot succesvolle AI toepassingen. ORTEC participeert in diverse werkgroepen, zoals ‘Gezondheid en Zorg’, ‘Mobiliteit, Transport en Logistiek’, ‘Energie en Duurzaamheid’ en ‘Haven en Maritiem’, om daarin bij te dragen aan de missie van de AI Coalitie.

Waarom NL AIC?

De kansen en uitdagingen om met AI onze wereld duurzaam vooruit te helpen zijn enorm. Binnen Nederland is veel relevante kennis aanwezig en dat op een hoog internationaal niveau. De AI coalitie kan een belangrijke rol spelen bij de verdere ontwikkeling van deze kennis en bij het stimuleren van initiatieven die tot succesvolle toepassingen leiden.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.