Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Bytesnet

Organisatieprofiel

Bytesnet levert housing & co-location, cloud-, network-services en consulting. We helpen partijen die grote hoeveelheden data opslaan, verwerken waarbij dataveiligheid, betrouwbaarheid en beschikbaarheid van de diensten gegarandeerd zijn. Dit doen wij vanuit onze goed beveiligde en ISO-9001, 14001, 27001 en NEN-7510 gecertificeerde locaties.

Activiteiten op AI gebied

Bent u op zoek naar een veilige plek – op Nederlands grondgebied – voor dataopslag, heeft u behoefte aan extra rekenkracht voor data-science of AI-toepassingen? Bytesnet kan u daarbij helpen. Ook met uiteenlopende hardware-oplossingen op maat.

Bijdrage aan NL AIC

Ons datacenter d’ROOT is meer dan een datacentrum. Het is ook een Data Competence Center. Het biedt onderdak aan het HPC-innovatiecentrum en het open datalab. Onze supercomputer is beschikbaar voor o.a. onderzoek, Bigdata-projecten en commercieel gebruik. Hierdoor hoeft u niet zelf te investeren en is er altijd voldoende rekencapaciteit voorhanden.

Waarom NL AIC?

Vanuit onze historie zijn we sterk aanwezig in onderwijs en gezondheidzorg. AI neemt een enorme vlucht, zo ook in de gezondheidssector. Hier is het van groot belang om data snel te kunnen analyseren, maar vooral de privacy en dataveiligheid te garanderen. Daarom biedt Bytesnet een state of the art computerfaciliteit aan, om juist dit te waarborgen.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.