Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

AIRecht

Organisatieprofiel

Artificiële Intelligentie & Recht is een rechtskundig adviesbureau met een focus op innovatieve technologieën zoals mensgerichte AI, Machine Learning, Big Data, IoT, Blockchain, VR & Quantum Computing. Onze juristen & policy consultants zijn leading in hun vakgebied, anticiperen op technologische game changers en faciliteren exponentiële innovatie.

Activiteiten op AI gebied

Ons kantoor is gespecialiseerd in alle juridische facetten van kunstmatige intelligentie, big data en machine learning. Zoals de bescherming van een idee, contracten opstellen en lancering van het uiteindelijke product. Doel is het wegnemen van obstakels voor innovatie & marktintroductie, registratie van IP en het realiseren van data (her)gebruik.

Bijdrage aan NL AIC

Onze juristen en consultants komen interdisciplinaire kennis brengen over (inter)nationale sectorspecifieke AI & data gerelateerde wetgeving en bijbehorende ethische en maatschappelijke dilemma’s. We geven cursussen aan de NL AIC Werkgroepen, schrijven commentaren tbv nieuwe EU-regelgeving en publiceren artikelen in leading scientific journals.

Waarom NL AIC?

We delen de missie en visie van de Nederlandse AI Coalitie: een publiek-private samenwerking die als katalysator fungeert voor de implementatie van kunstmatige intelligentie in Nederland. We geloven in het quadruple helix model, een innovatievriendelijk ondernemersklimaat en een op gezamenlijke waarden, kennis en denkkracht gebaseerd AI-ecosysteem.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.