Webinar kick-off werkgroep Haven en Maritiem

Datum

24 mei 2024

Locatie

Online

Aanmelden

De haven-maritieme sector in Nederland is mondiaal concurrerend en een belangrijke aanjager van de Nederlandse economie.  Het is daarom belangrijk dat de sector autonoom in staat is de sleuteltechnologie AI toe te passen en de benodigde kennis en kunde op dit gebied verder ontwikkelt. De werkgroep heeft de ambitie in de komende vijf jaar de ontwikkeling van dataficering en AI in het haven-maritieme domein een stevige impuls te geven. Onder meer door goede contacten te onderhouden met de sector, een visie en strategie voor gezamenlijke uitdagingen te ontwikkelen, en kansrijke proposities te ondersteunen. In de afgelopen maanden hebben de Gemeente Rotterdam, InnovationQuarter, Netherlands Maritime Technology (NMT), TU Delft en het Havenbedrijf Rotterdam hiermee een start gemaakt. Zij willen met de deelnemers aan de NL AIC de komende periode volgende stappen gaan zetten. Deze onderwerpen komen tijdens het webinar aan bod:

  • Op welke gebieden beoogt de werkgroep een rol te spelen voor de sector.
  • Het strategisch kader en voorbeelden van initiatieven die de werkgroep wil stimuleren.
  • Welke rol kunnen deelnemers spelen.

Bent u al deelnemer van de Nederlandse AI Coalitie? Wees welkom om aan te sluiten. Nog geen deelnemer, maar wel benieuwd? De eerste sessie is vrij toegankelijk. Het webinar wordt gehost door ECP.

Geïnteresseerd in dit thema? Word deelnemer van de NL AIC en profiteer van de kennis en het netwerk rondom Haven en Maritiem en andere relevante AI-thema’s. Voor meer informatie over de werkgroep kunt u deze pagina raadplegen.

Foto: Worcflow

Delen via:

Andere evenementen

Mediawijsheid Kennisdag 2024

28 mei 2024

Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid, Hilversum

Bekijk evenement

ICAI Day: AI Impact for Tomorrow

5 juni 2024

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA Rotterdam

Bekijk evenement

Hackathon: AI in onderwijs

12 juni 2024

Designlab, Universiteit Twente

Bekijk evenement

Utrecht AI & Mobility Lab

18 juni 2024

Buys Ballotgebouw, Utrecht (Room: 1.65)

Bekijk evenement