Bijeenkomst nationale samenwerking AI voor gezondheid en zorg

blauw met mensen

Wat kunt u verwachten van een nationale samenwerking voor AI in de gezondheidszorg? De werkgroep Gezondheid en Zorg informeert u graag over wat u hiervan dit jaar kunt verwachten. We bespreken onder meer waar de in 2020 geselecteerde use cases staan en gaan vooral graag met u in gesprek over vier nieuwe use cases:

  • Hoe gaan we krachten bundelen op AI voor leefstijl en preventie?
  • Wat is de volgende uitdaging op het gebied van AI-data die we gaan oplossen?
  • Moonshot zoektocht: Waar gaat Nederland in excelleren?
  • Hoe gaan we nationaal, internationaal en cross-industrie data delen op basis van een oncologie use case?

Programma
U bent van harte welkom om mee te luisteren, praten en te bepalen wat uw rol in de werkgroep kan zijn. Het programma van deze sessie ziet er als volgt uit:

  • Welkom en korte status van de werkgroep Gezondheid en Zorg.
  • Waar staan de in 2020 geselecteerde use cases nu en met welke resultaten?
  • In gesprek rondom vier nieuwe selectie use cases (zie bovenstaand overzicht).
  • Wat kunnen we in 2021 verwachten van de nationale samenwerking ‘AI voor gezondheid en zorg’?

Bent u al deelnemer van de Nederlandse AI Coalitie? Wees welkom om aan te sluiten. Nog geen deelnemer, maar wel benieuwd? Deze sessie is vrij toegankelijk.

Geïnteresseerd in dit thema? Word deelnemer van de NL AIC en profiteer van de kennis en het netwerk rondom Gezondheid en Zorg en andere relevante AI-thema’s. Voor meer informatie over de werkgroep kunt u deze pagina raadplegen.

Deze bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door Health~Holland, Topsector Life Sciences & Health in het kader van netwerkactiviteiten en is onderdeel van een reeks activiteiten tot en met eind 2021.

 

 

Delen met:

Event informatie

Datum

18/02/2021

Tijden

15:00

Locatie

Online event

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.