AI in Gezondheid & Zorg event 𝟮𝟬𝟮𝟯

Dinsdag 12 december nodigen we u uit voor “AI in Gezondheid & Zorg event 2023: georganiseerd door AI Hub Oost Nederland, Health Holland en de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC), in de Gasfabriek te Deventer.

Tijdens deze bijeenkomst zal de focus liggen op de laatste en toekomstige AI ontwikkelingen. Er is een inhoudelijk boeiend programma opgesteld met interessante onderwerpen en sprekers die van belang zijn voor alle ecosysteempartijen in Gezondheid & Zorg. Tevens is het de perfecte gelegenheid om kennis te delen, te netwerken en de laatste ontwikkelingen in deze sector te ontdekken.

Programma

  • 12:30 Inloop
  • 13.00 Welkom door dagvoorzitter Pieter Jeekel (Voorzitter werkgroep Gezondheid en Zorg NL AIC)
  • 13.15 Presentatie van Wilco Kleine (Deventer Ziekenhuis en Salland United ) Hoe gebruik je data voor IZA-regioplannen en het bevorderen van samenwerking in de regio?
  • 13.30 Ervaringen uit het veld over “Data-delen en AI-toepassingen”: doe het nu”. Welke succesvolle voorbeelden voor databeschikbaarheid zijn er, en hoe kunnen we die nu al inzetten? Waar wachten we nog op? Hoe kunnen partijen samen optrekken?  
  • 14.15 Pauze met netwerkmoment. Leer elkaar kennen in je eigen regio! 
  • 14.45 MDR en AI-act: hoe versnellen we markttoegang voor AI-bedrijven? Wil Philipsen (Health Valley) leidt een discussie tussen Heikki Pitkänen (Lean Entries – Finland, Leo Jetten (ZonMw) en OostNL over regionale, nationale en internationale ontwikkelingen en aansprekende voorbeelden.
  • 15.10 “Learning community AI-ready trajecten, kennisnetwerk AI in de zorg”. door Pieter Jeekel (Voorzitter werkgroep Gezondheid en Zorg NL AIC) en Annemarie van ’t Veen.
  • 15.30 Reverse Pitches: drie zorgorganisaties presenteren hun uitdagingen en concrete vraagstellingen. Bedrijven en kennisinstellingen kunnen aanhaken op de individuele vragen.
  • 16.00 Generative AI: wat gaat het oplossen voor de sector, waar te starten met toepassen, wat is al in het buitenland beschikbaar en wat kunnen we inzetten. Met o.a. Saskia Lensink TNO – ChatGTP-NL en Bart Jan Verhoeff (Bestuur CMIO netwerk, Expertisecentrum Zorgalgoritmen).
  • 16.30 Interactieve netwerkborrel

Uiteraard is er voldoende gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen en te netwerken.

Interesse?

Geïnteresseerd om AI in Gezondheid & Zorg event 2023 van AI-Hub Oost bij te wonen? Aanmelden kan hier. Voor vragen kunt u contact opnemen via: gezondheidenzorg@nlaic.com.

Delen met:

Event informatie

Datum

12/12/2023

Tijden

13:00

- 17:00:32

Locatie

De Gasfabriek, Zutphenseweg 6, 7418 AJ Deventer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.