Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

RDW

Organisatieprofiel

Binnen het werkveld van RDW komt AI op de volgende manier langs: toezicht op AI (b.v. als onderdeel in zelfrijdende voertuigen), gebruik in de uitvoering van RDW-taken (b.v. risico gebaseerd toezicht) en AI in de bedrijfsvoering van RDW (b.v. chat bots).

Activiteiten op AI gebied

Er zijn geen AI-toepassingen in productie.

Bijdrage aan NL AIC

RDW kan uit de praktijk cases aandragen en heeft expertise in huis om inhoudelijk mee te denken.

Waarom NL AIC?

1) RDW wil vertrouwen in AI vergroten door de uitlegbaarheid en onpartijdigheid te ‘bewijzen’. 2) RDW verwacht dat deep- en reinforcement learning onderdeel worden van voertuigen en wil de testmethoden verbeteren.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.