Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

PGGM

Organisatieprofiel

Wij zijn PGGM. Een vaste waarde in zorg en welzijn. We zetten ons in voor een betaalbaar, goed en duurzaam pensioen voor pensioenfondsen – onze opdrachtgevers – en hun deelnemers. Daarnaast dragen we bij aan een leefbare wereld, gezond werken en vitaal ouder worden.

Activiteiten op AI gebied

PGGM werkt programmatisch aan de implementatie van kunstmatige intelligentie binnen de verschillende units (pensioenbeheer, vermogensbeheer, institutioneel beheer, klantcontact, etc.) om strategische doelen te bereiken.

Bijdrage aan NL AIC

PGGM draagt bij aan de werkstromen ecosysteem en data.

Waarom NL AIC?

PGGM vindt het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie in Nederland. Dit omdat volgens PGGM kunstmatige intelligentie gaat zorgen voor toekomstbestendige business modellen waarmee deelnemers van fondsen optimaal geholpen kunnen worden met het bereikbaar van een vitaal en financieel gezond pensioen.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.