Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

NEN

Organisatieprofiel

Bij NEN, het Nederlandse Normalisatie Instituut, verbinden we belanghebbenden en zorgen we dat zij komen tot afspraken. Die worden vastgelegd in normen en richtlijnen in nationale en internationale normcommissies. We ondersteunen ook het gebruik van normen in de praktijk door trainingen en bijvoorbeeld praktijkgidsen. We beheren ruim 34.000 normen.

Activiteiten op AI gebied

NEN begeleidt de normcommissie Artificial intelligence & big data. De leden van deze commissie zijn betrokken bij de internationale standaardisatie van AI en big data.

Bijdrage aan NL AIC

Wij dragen kennis en best practices bij over internationale normen en standaarden over AI en big data.

Waarom NL AIC?

De NEN normcommissie Artificial intelligence vindt het belangrijk om te weten welke ontwikkelingen bij de AI Coalitie plaatsvinden en leggen graag de connectie. Ook dragen wij bij door kennis over normen te delen.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.