Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Nefemed

Organisatieprofiel

Nefemed is de belangenorganisatie van producenten, importeurs en handelaren van medische hulpmiddelen en medische technologie. Kwaliteit, beschikbaarheid en toegankelijkheid van medische hulpmiddelen en technologie voor de patiënt staat bij Nefemed centraal.

Activiteiten op AI gebied

Als belangenorganisatie heeft Nefemed als doel om de eigen leden in de verkenning en ontwikkeling m.b.t. AI te ondersteunen.

Bijdrage aan NL AIC

Nefemed draagt aan het platform bij door deelname. En om andersom het platform te informeren over ontwikkelingen binnen de eigen leden.

Waarom NL AIC?

Nefemed doet als belangenorganisatie van producenten en handelaren van medische hulpmiddelen en -technologieën mee aan het platform om geïnformeerd en geïnspireerd te worden over AI- ontwikkelingen, in het bijzonder op het gebied van gezondheid en zorg.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.