Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

KNVI

Organisatieprofiel

De Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals is in Nederland hét platform voor Professionals in Informatiemanagement, Informatietechnologie en Informatievoorziening. KNVI ziet het als haar taak de ontwikkeling van informatieprofessionals te bevorderen, kennis te delen en voorop te lopen.

Activiteiten op AI gebied

KNVI heeft meerdere leden die actief zijn/kennis hebben op het gebied van AI

Bijdrage aan NL AIC

Deelname aan de werkgroep Data Delen

Waarom NL AIC?

Kennis delen en (daardoor) de ontwikkeling van AI bevorderen.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.