Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

HBO-i

Organisatieprofiel

Stichting HBO-i is een netwerkorganisatie en geeft mede richting aan belangrijke ontwikkelingen in hbo-ict-onderwijs. Zij vindt haar meerwaarde in de verbinding tussen aangesloten opleidingen en verbinding van die opleidingen met haar omgeving. We zijn gesprekspartner van hogescholen, bedrijven en brancheorganisaties .

Activiteiten op AI gebied

AI is onderdeel van het ict-spectrum. In dat kader komt de ontwikkeling van lesmateriaal terug op verschillende plekken binnen onze stichting. Geïnteresseerden zijn van harte welkom voor een online rondleiding door de publicaties en de projecten.

Bijdrage aan NL AIC

Leden van onze stichting nemen deel aan werkgroepen van de Nederlandse AI Coalitie.

Waarom NL AIC?

Deelname past binnen de missie van onze stichting.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.