Webinar: Use cases van AI in Gezondheid en Zorg

Dokter met tablet

Op 10 juni 2021 organiseert de werkgroep Gezondheid en Zorg het webinar ‘Doen en al doende leren: use cases van AI in Gezondheid en Zorg. Tijdens de bijeenkomst staan we uitgebreid stil bij twee use cases, zodat we met elkaar kunnen leren van de successen en uitdagingen die in deze cases naar voren zijn gekomen. Er is hierbij ruimte voor vragen en voor discussie.

Programma

Een overzicht van de onderwerpen in dit webinar:

  • Update vanuit de werkgroep
  • Use case: Oncologie & data delen
  • Use case: Leefstijl en preventie
  • Update over het Nationaal Groeifonds

Het belooft een inspirerende en leerzame bijeenkomst te worden. Dit webinar is alleen bestemd voor deelnemers aan de werkgroep Gezondheid en Zorg van de Nederlandse AI Coalitie.

Geïnteresseerd in deze onderwerpen? Word deelnemer  van de Nederlandse AI Coalitie en profiteer van de kennis en het netwerk rondom Gezondheid en Zorg en andere relevante AI-thema’s. Voor meer informatie over de werkgroep kunt u deze pagina raadplegen.

Deze bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door Health~Holland, Topsector Life Sciences & Health in het kader van netwerkactiviteiten en is onderdeel van een reeks activiteiten tot en met eind 2021.

Delen met:

Event informatie

Datum

10/06/2021

Tijden

15:00

Locatie

Online event

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.