Kick-off AI-hub Noord-Nederland

De AI-hub Noord-Nederland richt zich op het ondersteunen en verder ontwikkelen van AI-toepassingen in diverse sectoren en heeft als ambitie om deze aan te sluiten bij bestaande en nieuwe ecosystemen, zowel regionaal, landelijk als Europees. Het versnellen van deze ambitie wordt mede mogelijk gemaakt door de drie Noordelijke provincies en het SNN. Op vrijdag 11 februari 2022 van 10.00 tot 11.30 uur vindt de online kick-off van deze AI-hub plaats. Kees van der Klauw, coalitiemanager, en Anita Lieverdink, voorzitter van de werkgroep Startups en Scale-ups, beiden NL AIC, nemen deel aan een rondetafelsessie.

Programma

  • De rol van AI in Noordelijke digitalisering strategie
  • De stand van zaken in Nederland
  • Uitreiking REACT/SNN cheque
  • De eerste Business Developers, wie zijn ze?
  • Noordelijke AI-startups op Europees Platform
  • Werkwijze AI-hub Noord-Nederland in beeld

Interesse?
Kijk hier voor meer informatie over het programma en hier voor de mogelijkheid om u aan te melden.

Delen met:

Event informatie

Datum

11/02/2022

Tijden

10:00

Locatie

Online event

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.