Maand van AI regio Utrecht

Datum

4 januari 2023

Locatie

Regio Utrecht

Aanmelden

April is de maand van AI in de regio Utrecht. Vanuit de ROM Utrecht en de AI-hub Midden-Nederland worden er diverse activiteiten georganiseerd, vaak in samenwerking met verschillende organisaties. Zoals diverse events, de AI-Parade in Utrecht, podcasts, blogs, en meer.

De potentiële toepassingen van AI zijn enorm. Het kan helpen om gepersonaliseerde aanbevelingen te doen. Niet alleen rond de films die je wilt kijken, maar ook ten aanzien van medicijnen (welke passen bij u en uw DNA?),  uw levensstijl en hoe u kunt leren. Het kan helpen bij het realiseren van onze grote opgaven rondom duurzaamheid, doordat we met sensoren steeds beter weten waar en wanneer vervuiling optreedt. Het helpt bij het vertalen van teksten en gesproken woorden, het kan gedrag voorspellen, er slimme steden mee maken en er robots en zelfrijdende auto’s mee aansturen. En nog veel meer.

Elke dag zien we toepassingen van AI om ons heen. Ook in de regio Utrecht zien we dat er al honderden bedrijven zijn die actief bezig zijn met AI.

Interesse in meer informatie?

Wilt u meer weten over het programma van activiteiten in deze maand? Klik dan hier. Organiseert u ook een activiteit over AI in de regio Utrecht in april of heeft u een blog die u graag wilt delen? Neem dan per mail contact op met de AI-hub Midden-Nederland.

Delen via:

Andere evenementen

ICAI Day: AI Impact for Tomorrow

5 juni 2024

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA Rotterdam

Bekijk evenement

Hackathon: AI in onderwijs

12 juni 2024

Designlab, Universiteit Twente

Bekijk evenement

Utrecht AI & Mobility Lab

18 juni 2024

Buys Ballotgebouw, Utrecht (Room: 1.65)

Bekijk evenement

Community Meeting: EU Digital & AI laws

18 juni 2024

Creative Valley Utrecht CS, Stationsplein 32, 3511 ED, Utrecht

Bekijk evenement