Maand van AI regio Utrecht

Studio Connect 5 oktober

April is de maand van AI in de regio Utrecht. Vanuit de ROM Utrecht en de AI-hub Midden-Nederland worden er diverse activiteiten georganiseerd, vaak in samenwerking met verschillende organisaties. Zoals diverse events, de AI-Parade in Utrecht, podcasts, blogs, en meer.

De potentiële toepassingen van AI zijn enorm. Het kan helpen om gepersonaliseerde aanbevelingen te doen. Niet alleen rond de films die je wilt kijken, maar ook ten aanzien van medicijnen (welke passen bij u en uw DNA?),  uw levensstijl en hoe u kunt leren. Het kan helpen bij het realiseren van onze grote opgaven rondom duurzaamheid, doordat we met sensoren steeds beter weten waar en wanneer vervuiling optreedt. Het helpt bij het vertalen van teksten en gesproken woorden, het kan gedrag voorspellen, er slimme steden mee maken en er robots en zelfrijdende auto’s mee aansturen. En nog veel meer.

Elke dag zien we toepassingen van AI om ons heen. Ook in de regio Utrecht zien we dat er al honderden bedrijven zijn die actief bezig zijn met AI.

Interesse in meer informatie?

Wilt u meer weten over het programma van activiteiten in deze maand? Klik dan hier. Organiseert u ook een activiteit over AI in de regio Utrecht in april of heeft u een blog die u graag wilt delen? Neem dan per mail contact op met de AI-hub Midden-Nederland.

Delen met:

Event informatie

Datum

01/04/2023

- 30/04/2023

Tijden
Locatie

Regio Utrecht

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.