AI-Parade in Utrecht

Datum

4 januari 2023

Locatie

Neude 11, 3512 AE Utrecht

Aanmelden

De toenemende digitalisering en daarmee de inzet van Artificiële Intelligentie (AI) heeft de samenleving zowel positief als negatief op scherp gezet. AI maakt al lang een groot onderdeel uit van ons dagelijks leven en zal dat in de toekomst in nog veel grotere mate doen. Een groot deel van de inwoners van Nederland heeft echter nog weinig kennis van AI en is zich nog niet bewust van de impact van de toepassing van AI in hun dagelijks leven. 

Om inwoners van Nederland zo veel mogelijk voor te bereiden op een toekomst met AI is het van belang hen direct te betrekken en het niveau van kennis en bewustzijn over AI te verhogen. Dit om hen in staat te stellen de toepassing van AI zo goed mogelijk in hun dagelijks leven te kunnen benutten. 

Start AI-Parade in bibliotheek Neude

De AI-Parade is een reizende manifestatie die burgers laat kennismaken met AI en het gesprek laat voeren over de inzet en invloed op de samenleving. De AI-Parade vindt de gehele maand april 2023 plaats in bibliotheek Neude met een interessant programma. De AI-Parade bestaat uit een installatie en diverse activiteiten voor jong en oud. De maand april is ook ‘de maand van AI’ vanuit de AI-hub Midden-Nederland. Hiervoor zijn door de gehele stad Utrecht activiteiten georganiseerd. Kijk hier voor een overzicht van deze programmering. 

Gevarieerd programma

In de periode tot en met 30 april zijn er diverse activiteiten gepland tijdens de AI-Parade, zoals: 

Op de locaties Hoograven en Overvecht is er op 12 en 26 april 2023 de mogelijkheid om het Digicafé te bezoeken. Het onderwerp van deze editie is “AI of kunstmatige intelligentie: wat is het?” 

Interesse? 

Kijk hier voor meer informatie over het gevarieerde programma bestaande uit diverse activiteiten van de AI-Parade in de bibliotheken van Utrecht, Hoograven en Overvecht. Bezoek deze pagina voor meer informatie over het belang van deze maatschappelijke dialoog over mensgerichte AI en de aanpak van de AI-Parade. 

Delen via:

Andere evenementen

AI for Retail Lab

21 mei 2024

Lab42, Amsterdam Science Park

Bekijk evenement

ICAI Day: AI Impact for Tomorrow

5 juni 2024

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA Rotterdam

Bekijk evenement

Hackathon: AI in onderwijs

12 juni 2024

Designlab, Universiteit Twente

Bekijk evenement

Utrecht AI & Mobility Lab

18 juni 2024

Buys Ballotgebouw, Utrecht (Room: 1.65)

Bekijk evenement