Lancering website www.inzicht-in-ai.nl

vragen_welke-vragen-kan-ik-stellen

Algoritmes en AI worden steeds vaker gebruikt, en de kans is groot dat iedereen er mee te maken krijgt in hun werk of persoonlijke leven. Inzicht begint met de juiste vragen stellen, en met meer inzicht kun je betere beslissingen maken. Maar welke vragen kunnen gesteld worden over een complex onderwerp als AI?

Op 8 juni wordt de website www.inzicht-in-ai.nl tijdens een evenement officieel gelanceerd. Op de website staan illustraties en voorbeelden waardoor de bezoeker wordt uitgedaagd om vragen te stellen over het gebruik van algoritmes en AI. Dit wordt aan de hand van verschillende thema’s gedaan; Gezondheid, Energietransitie, Maatschappij en Klimaat. Klik hier om bij de lancering van Inzicht in AI aanwezig te zijn en deel te nemen aan de discussie.

Programma: 

  • 16.00 uur:
    • Opening door Mariëtte Oosterwegel, initiatiefneemster Inzicht in AI.
    • Introductie door David Schley (Deputy Director Sense about Science) en Ylann Schemm (Director, The Elsevier Foundation).
  • 16.15 uur: Panel discussie “Breaking down dilemmas about AI in science and society”. Het panel van prominente AI-wetenschappers en communicatie experts gaat in gesprek met het publiek.   
  • 17.00 uur: Borrel
Delen met:

Event informatie

Datum

08/06/2022

Tijden

16:00

- 18:00:00

Locatie

Trippenhuis, Kloveniersburgwal 29, Amsterdam

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.