Lancering European AI Startup Landscape

Nederland heeft zich aangesloten bij het European AI Startup Landscape: een initiatief om het AI-startup ecosysteem van Europa in kaart te brengen en internationale kansen en samenwerking te vergroten.

Het European AI Startup Landscape bestaat momenteel uit circa 500 startups uit Frankrijk, Duitsland en Zweden. Op 19 januari 2022 wordt de nieuwe versie met de Nederlandse selectie van startups gepresenteerd tijdens de Swedish Innovation Days, een vierdaags online en gratis evenement. De lancering vindt plaats op 19 januari tussen 12:50 en 13:50 uur.

Doel van het initiatief
Het European AI Startup Landscape geeft een duidelijk overzicht van de meest veelbelovende AI-startups ingedeeld naar land en categorie. Bestaande organisaties kunnen zoeken in de gecentraliseerde database naar AI-startups om mee samen te werken. Voor de geselecteerde startups is dit initiatief een mooie manier om zich aan potentiële partners, klanten en investeerders te presenteren. Deelnemende landen hebben aangegeven op basis hiervan ook internationale matchmaking te gaan organiseren.

Interesse?
Kijk hier voor meer informatie over het online evenement en de mogelijkheid om u aan te melden.

Delen met:

Event informatie

Datum

19/01/2022

Tijden

12:50

Locatie

Online event

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.