European AI Startup Landscape

AI-startups: zet uzelf op de kaart!

Contact

Heeft u vragen? Mail naar info@nlaic.com. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Nederland sluit zich aan bij het European AI Startup Landscape: een initiatief om het AI-startup ecosysteem van Europa in kaart te brengen. Nederlandse startups kunnen zich tot 15 december 2021 inschrijven via dit inschrijfformulier.

Het European AI Startup Landscape geeft een duidelijk overzicht van de meest veelbelovende AI-startups ingedeeld naar land en categorie. Bestaande organisaties kunnen zoeken in de gecentraliseerde database naar AI-startups om mee samen te werken. Voor de geselecteerde startups is dit initiatief een mooie manier om zich aan potentiële partners te presenteren. Het European AI Startup Landscape bestaat momenteel uit circa 500 startups uit Frankrijk, Duitsland en Zweden.

Selectie vindt plaats door een onafhankelijke commissie op basis van gezamenlijk vastgestelde criteria. Startups moeten bijvoorbeeld AI in de kern hebben, of een aanzienlijk gebruik van AI laten zien. Daarnaast moeten zij voldoende groot zijn en minder dan 10 jaar geleden zijn opgericht.

Inschrijven kan tot 15 december 2021 door het invullen van dit inschrijfformulier. Inschrijvingen na deze datum worden behandeld, maar zijn te laat voor de internationale lancering van het European AI Startup Landscape begin volgend jaar.

Elke inschrijving is waardevol, ook al wordt niet elke startup geselecteerd. De Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) en het netwerk van AI-hubs in Nederland helpen elke startup met groeien. Zo organiseert de NL AIC matchmaking, kennisuitwisseling en zijn er specifieke initiatieven om voor startups toegang tot data, partners, kapitaal en talent te verbeteren. Lees hier meer over de plannen van de Nederlandse AI Coalitie over het bouwen van een gezond ecosysteem.

Anita Lieverdink (Startups & Scale-ups, NL AIC): “Het is geweldig dat Nederland deelneemt aan het European AI Startup Landscape. Het is een mooie manier om onze geselecteerde startups op het internationale toneel te promoten en daarmee hun toegang tot potentiële klanten, partners en investeerders te versterken.”

Stef Prinssen (AI-hub Zuid-Holland): “We zijn erg enthousiast over deze kans die de NL AIC biedt om Nederlandse bedrijven een internationaal podium te geven. In het verlengde hiervan zien we aanvullende kansen voor Europese matchmaking, waar we vanuit regionale AI-hubs en partners graag een bijdrage aan leveren.”

Interesse? Schrijf u in via onderstaande link.

Delen via:
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.