Kick-off werkgroep Onderwijs

Op maandag 23 november start de werkgroep Onderwijs van de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) met een online kick-off. De werkgroep heeft als doel om met een groep mensen uit het onderwijs, onderzoek, overheid en bedrijfsleven samen te werken aan het wegnemen van blokkades en versnellen van waardevolle toepassing van AI in het Nederlandse onderwijs.

Uitdaging
De verantwoorde toepassing van Artificial Intelligence (AI) heeft de potentie om bij te dragen aan beter onderwijs, en het beter benutten van talent. Iedereen die in het onderwijs werkt ziet in AI kansen én bedreigingen. Toch is dit nog maar weinig geconcretiseerd, en wordt versnipperd gewerkt aan het benutten van die potentie en het voeren van de dialoog. De werkgroep wil daar verandering in brengen en u kunt meedoen.

Programma
De aftrap doen we met sprekers uit binnen- en buitenland over concrete succesvolle voorbeelden van toepassingen én over dilemma’s en knelpunten. We schetsen de opzet en aanpak van de NL AIC en de werkgroep, en laten zien hoe je kan meedoen. Het programma ziet er als volgt uit.

  • Welkom door Jeroen Visscher (kwartiermaker werkgroep onderwijs).
  • Introductie NLAIC door Kees van der Klauw (coalitiemanager NL AIC).
  • In break-outs starten we de werkgroepen vanuit twee thema’s:
    – Toepassing van AI in het leerproces.
    – Toepassing van AI voor empowerment van docenten.
  • Keynote door Pierre Dillenbourg (Professor of learning technologies at the Swiss Federal Institute of Technology in Lausanne, één van de koplopers in onderzoek naar de toepassing van AI, VR en robots in Primair Onderwijs, Voortgezet Onderwijs, Middelbaar Beroepsonderwijs en academisch onderwijs, en initiator van een Edtech incubator die al 80 start-ups voortbracht).

Bent u al deelnemer van de Nederlandse AI Coalitie? Wees welkom om aan te sluiten. Nog geen deelnemer, maar wel benieuwd? De eerste sessie is vrij toegankelijk.

Geïnteresseerd in dit thema? Word deelnemer van de NL AIC en profiteer van de kennis en het netwerk rondom Onderwijs en andere relevante AI-thema’s. Voor meer informatie over de werkgroep kunt u deze pagina raadplegen.

Delen met:

Event informatie

Datum

23/11/2020

Tijden

15:00

Locatie

Online event

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.