Kick-off werkgroep Onderwijs

Datum

24 april 2024

Locatie

Online event

Aanmelden

Uitdaging
De verantwoorde toepassing van Artificial Intelligence (AI) heeft de potentie om bij te dragen aan beter onderwijs, en het beter benutten van talent. Iedereen die in het onderwijs werkt ziet in AI kansen én bedreigingen. Toch is dit nog maar weinig geconcretiseerd, en wordt versnipperd gewerkt aan het benutten van die potentie en het voeren van de dialoog. De werkgroep wil daar verandering in brengen en u kunt meedoen.

Programma
De aftrap doen we met sprekers uit binnen- en buitenland over concrete succesvolle voorbeelden van toepassingen én over dilemma’s en knelpunten. We schetsen de opzet en aanpak van de NL AIC en de werkgroep, en laten zien hoe je kan meedoen. Het programma ziet er als volgt uit.

  • Welkom door Jeroen Visscher (kwartiermaker werkgroep onderwijs).
  • Introductie NLAIC door Kees van der Klauw (coalitiemanager NL AIC).
  • In break-outs starten we de werkgroepen vanuit twee thema’s:
    – Toepassing van AI in het leerproces.
    – Toepassing van AI voor empowerment van docenten.
  • Keynote door Pierre Dillenbourg (Professor of learning technologies at the Swiss Federal Institute of Technology in Lausanne, één van de koplopers in onderzoek naar de toepassing van AI, VR en robots in Primair Onderwijs, Voortgezet Onderwijs, Middelbaar Beroepsonderwijs en academisch onderwijs, en initiator van een Edtech incubator die al 80 start-ups voortbracht).

Bent u al deelnemer van de Nederlandse AI Coalitie? Wees welkom om aan te sluiten. Nog geen deelnemer, maar wel benieuwd? De eerste sessie is vrij toegankelijk.

Geïnteresseerd in dit thema? Word deelnemer van de NL AIC en profiteer van de kennis en het netwerk rondom Onderwijs en andere relevante AI-thema’s. Voor meer informatie over de werkgroep kunt u deze pagina raadplegen.

Delen via:

Andere evenementen

NL AI Congres 2024

24 april 2024

De Rijtuigenloods, Piet Mondriaanplein 61, 3812 GZ Amersfoort

Bekijk evenement

Hackathon: AI in onderwijs

12 juni 2024

Designlab, Universiteit Twente

Bekijk evenement