ICAI Deep-Dive Data Series I: Gebruik van medische gegevens

Data-series-I-co-host-eMtic-medical-data

Op 12 mei 2022 organiseert ICAI een hybride evenement over het gebruik van medische gegevens.

Wat als het veel makkelijker zou zijn om de zorg te verbeteren door onderzoeksdata te delen? Wat als veel van de wegversperringen verwijderd worden waarmee onderzoekers en clinici worden geconfronteerd bij het uitwisselen van medische gegevens uit meerdere bronnen? Om op waarde gebaseerde gezondheidszorg te stimuleren, moeten enorme hoeveelheden gegevens geanalyseerd worden. Het vinden, openen en verwerken van medische gegevens met inachtneming van privacy- en beveiligingsvoorschriften is een complexe taak. Het is belangrijk om wetenschappers in staat te stellen de gegevens te analyseren, nieuwe hypothesen over de menselijke gezondheid te ontdekken en te ontwikkelen, zodat ze zich kunnen concentreren op wat er echt toe doet: het verbeteren van het leven van patiënten met een snelle weg naar klinische innovatie. Tijdens dit evenement wordt besproken hoe het delen van gegevens en AI een essentiële rol spelen binnen e / MTIC en zullen er twee onderzoekscases gedeeld worden waarin gegevens en AI een vitale rol spelen.

Programma

  • 12:00 uur: Opening door Maarten de Rijke (UvA), wetenschappelijk directeur ICAI
  • 12:05 uur: Hoe datadeling en AI een essentiële rol spelen binnen e/MTIC en introductie tot het e/MTIC Health Data Portal door Kees van de Klauw, manager bij NL AI Coalition en e/MTIC Ecosystem manager
  • 12:20 uur: Betrouwbare AI voor medische beeldvorming door Nicola Pezzotti, Senior Scientist bij Philips Research en universitair docent aan de TU/e
  • 12:45 uur: Visualisatie van data en AI, interpreteerbare AI door Jon Pluyter, Senior Usability Engineer bij Philips
  • 13:10 uur: Samenvatting en inzichten van e/MTIC als regionale hub en deelname aan het landelijke HealthRI-project door Kees van der Klauw en Sjoerd Mentink
  • 13:25 uur: Afsluitende Q&A

Geïnteresseerd?

Klik hier voor meer informatie over het evenement. Als u de bijeenkomst ter plaatse wilt bijwonen gelieve hier te registreren. Voor online deelname klik hier. Het evenement is Engelstalig.

Delen met:

Event informatie

Datum

12/05/2022

Tijden

12:00

- 13:30:00

Locatie

Hybride evenement

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.