ICAI – AI for Radiation Treatment in the NL

ICAI-the-labs

Op 21 april 2022 organiseert ICAI een evenement over AI met betrekking tot radiotherapie in Nederland. Het POP-AART lab en het Brightlands Smart Health lab presenteren elk hun werk en bespreken uitdagingen en ontwikkelingen op dit gebied.

Programma

  • 12.00 uur: Opening
  • 12:05 uur: Introduction of the POP-AART lab – Jan-Jakob Sonke (NKI)
  • 12:10 uur: Adaptive radiotherapy in the era of learning algorithms and big data – Efstratios Gavves (UvA)
  • 12.25 uur: Introduction of The Brightlands Smart Health Lab – Rianne Fijten (MaastrichtU)
  • 12:30 uur: Application of Clinical and Radiomic Features for the Differential Diagnosis of Pneumonitis in Stage IV Non-Small-Cell Lung Cancer (NSCLC) Patients Treated with Immune Checkpoint Inhibitors – Fariba Tohidinezhad (MaastrichtU)
  • 12.45 uur: Discussion what’s next in AI for Radiation Treatment
  • 13.00 uur: Einde

Geïnteresseerd?

Klik hier voor meer informatie over het online evenement en de mogelijkheid om u in te schrijven. Dit evenement is Engelstalig.

Delen met:

Event informatie

Datum

21/04/2022

Tijden

12:00

Locatie

Online evenement

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.