Hackathon – Creëer een CO2-vrije toekomst

Werk mee aan het creëren van een digitale oplossing voor het ontwerpen van gebouwen in een vroeg stadium, gericht op CO2-arme alternatieven in de woonsector. CRH en het Innovation Center for Sustainable Construction (iCSC), beschouwen duurzaamheid als een fundamentele strategische noodzaak voor het bedrijf. Hun visie is om oplossingen te ontwikkelen die onze wereld bouwen, verbinden en verbeteren. Aangezien de bouwsector verantwoordelijk is voor ongeveer 40% van de CO2-uitstoot, worden er twee challenges gepresenteerd die als doel hebben de bestaande bouwsector aan te pakken en de klanten duurzame oplossingen te bieden.

Hackathon voor digitale oplossingen

Voor studenten, digitale productontwerpers, ontwikkelaars, ingenieurs en mensen in de sectoren: Architectuur en Bouw en Techniek.

Waarom deelnemen?

Deelname aan deze hackathon is een spannende en unieke kans voor studenten, digitale productontwerpers, ontwikkelaars, ingenieurs en mensen in de sectoren Architectuur, Bouw en Techniek om een echte impact te maken. CRH heeft uw hulp nodig bij het aanpakken van de urgente milieu-uitdaging in de bouw: het verminderen van de CO2-uitstoot. De digitale oplossing stelt architecten en bouwbedrijven in staat om CO2-vrije gebouwen en steden te ontwerpen.

De challenge is het creëren van Minimum Viable Products (MVP’s), begeleid door de ontwerpers en coaches van CRH en iCSC, die ervoor zullen zorgen dat u volledig ondersteund wordt in deze reis.

Één week voorafgaande aan deze hackathon wordt er een webinar aangeboden met alle informatie en benodigde data zodat u alle tijd heeft een MVP op te stellen.

Wilt u:

  • Een echt milieuprobleem aanpakken
  • Erkenning en bekendheid krijgen van een wereldleider op het gebied van bouwmaterialen
  • Uw netwerk uitbreiden en in contact komen met professionals uit de sector
  • De kans krijgen om samen met twee grote bedrijven te werken aan de ontwikkeling van AI-tools
  • Kans maken op 1000 euro

Lees dan alle informatie op de website, of meld u aan.

Delen met:

Event informatie

Datum

28/11/2023

Tijden

09:00

- 18:00:19

Locatie

AI Innovation Center, High Tech Campus 5, Eindhoven

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.