AI en ethiek: de sleutel tot een succesvolle Mens-AI relatie

Mens en robot raken elkaar aan

Burgers, overheid en bedrijfsleven worden dagelijks geholpen door Artificiële intelligentie (AI). Met de versnelde adoptie en continue ontwikkeling moeten we ons bewust zijn van de risicos en ons daartegen beschermen, maar ontwikkeling niet uit de weg gaanWat houdt dat in en hoe zorgen we ervoor dat ethiek en verantwoordelijkheid in algoritmen worden verwerkt? Hoe kunnen bedrijven die afweging maken bij de ontwikkeling en inzet van AI-tools? 

In deze sessie delen experts uit Singapore en Nederland hun visie op dit onderwerp. Hoewel klein in omvang, Singapore en Nederland hebben veel positieve impact gehad op het mondiale AI-domein. We gaan in op de rol van ethiek in de ontwikkeling en toepassing van AI, hoe beoordeeje of AI-tools hun doel bereiken en wat zijn de meest voorkomende valkuilen? 

De Nederlandse AI Coalitie , SGInnovate, Nederlands Innovatienetwerk en NTU (Institute for Science and Technology for Humanity) organiseren deze sessie. Voertaal is Engels. 

Sprekers 

  • Prof Peter-Paul Verbeek, Distinguished Professor of Philosophy of Technology and Co-Director of the DesignLab, University of Twente, and Global Partnership on Artificial Intelligence (GPAI) Expert
  • Dr Chong Yoke Sin, Managing Partner, iGlobe Partners and Chairperson, AI Ethics & Governance Steering Committee of Singapore
  • Dr David Hardoon, Senior Advisor for Data and Artificial Intelligence, UnionBank Philippines
  • Marcus Bartley Johns, Asia Regional Director, Government Affairs and Public Policy, Microsoft
Delen met:

Event informatie

Datum

14/04/2021

Tijden

09:00

Locatie

Online event

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.