AI en ethiek: de sleutel tot een succesvolle Mens-AI relatie

Datum

18 juni 2024

Locatie

Online event

Aanmelden

Burgers, overheid en bedrijfsleven worden dagelijks geholpen door Artificiële intelligentie (AI). Met de versnelde adoptie en continue ontwikkeling moeten we ons bewust zijn van de risicos en ons daartegen beschermen, maar ontwikkeling niet uit de weg gaanWat houdt dat in en hoe zorgen we ervoor dat ethiek en verantwoordelijkheid in algoritmen worden verwerkt? Hoe kunnen bedrijven die afweging maken bij de ontwikkeling en inzet van AI-tools? 

In deze sessie delen experts uit Singapore en Nederland hun visie op dit onderwerp. Hoewel klein in omvang, Singapore en Nederland hebben veel positieve impact gehad op het mondiale AI-domein. We gaan in op de rol van ethiek in de ontwikkeling en toepassing van AI, hoe beoordeeje of AI-tools hun doel bereiken en wat zijn de meest voorkomende valkuilen? 

De Nederlandse AI Coalitie , SGInnovate, Nederlands Innovatienetwerk en NTU (Institute for Science and Technology for Humanity) organiseren deze sessie. Voertaal is Engels. 

Sprekers 

  • Prof Peter-Paul Verbeek, Distinguished Professor of Philosophy of Technology and Co-Director of the DesignLab, University of Twente, and Global Partnership on Artificial Intelligence (GPAI) Expert
  • Dr Chong Yoke Sin, Managing Partner, iGlobe Partners and Chairperson, AI Ethics & Governance Steering Committee of Singapore
  • Dr David Hardoon, Senior Advisor for Data and Artificial Intelligence, UnionBank Philippines
  • Marcus Bartley Johns, Asia Regional Director, Government Affairs and Public Policy, Microsoft

Delen via: