Workshop | Waardecreatie met data & AI voor uw onderneming: eerste stappen richting een concrete roadmap

Artificiële intelligentie (AI) wordt door velen onder ons nog gezien als een technologie van de toekomst. AI is echter al realiteit in ons dagelijkse bestaan en het bedrijfsleven. Dit is extra duidelijk geworden met de komst van gebruiksvriendelijke tools zoals ChatGPT, MidJourney en Teachable Machine.

Sectoren kunnen van verschillende AI-toepassingen profiteren op het gebied van efficiëntie, besparingen en innovatie. Enkele voorbeelden zijn het leveren van maatwerk, vroegtijdige en nieuwe inzichten, planning, automatisering, procesoptimalisatie en storingsreductie.

Aan de slag met AI

Naarmate AI meer gemeengoed wordt, is het essentieel om ook de uitdagingen te begrijpen waarmee bedrijven, organisaties en de samenleving worden geconfronteerd. Voor veel ondernemers roept deze technologie vragen op zoals:

• Wat zijn de voordelen en risico’s van AI?
• Hoe passen andere bedrijven in mijn sector AI toe?
• Waar begin ik als ik data en AI wil inzetten voor mijn bedrijfsstrategie?
• Voor welke uitdagingen in mijn bedrijf kunnen data en AI mogelijk een oplossing bieden?
• Waar moet ik rekening mee houden?

Bent u ondernemer in het midden- en kleinbedrijf en wilt u aan de slag met bovenstaande vragen? Meld u dan aan voor de workshop: ‘Waardecreatie met data & AI voor uw onderneming: eerste stappen richting een concrete roadmap’. Deze workshop is speciaal ontworpen om u te helpen bij het verkennen van de mogelijkheden van data en AI, en om de benodigde handvatten en kennis mee te geven voor het ontwikkelen van een concreet plan van aanpak.

Uitnodiging

We nodigen u daarvoor graag uit op 7 juni van 12.30 tot 17.00 uur bij Cupola XS in Haarlem. Aanmelden kan via dit formulier. Deelname is kosteloos. Er is een maximum capaciteit van 15 bedrijven dus wees er snel bij (vol = vol). Per bedrijf nodigen we u van harte uit met maximaal twee deelnemers aanwezig te zijn.

Programma

 • Inloop met koffie en broodje
 • Welkom door de Nederlandse AI Coalitie en ROM InWest
 • AI quiz: begrip van belangrijkste termen en achtergrond
 • Zelf aan de slag:
  Uitdagingen die zich goed lenen om opgelost te worden met data en AI
  Ontwikkelen van een innovatie-, -visie en -strategie met data en AI die voor uw bedrijf werkt
  Stappen die u hierin kunt nemen
  – Praktijkvoorbeelden
 • U ontwikkelt onder begeleiding van een team van experts uw eigen roadmap om de eerste stappen te zetten met data en AI binnen uw onderneming.
 • Afsluiting en borrel

Deze workshop maakt deel uit van een initiatief van de Nederlandse AI Coalitie om samen met regionale partners AI toegankelijker te maken voor het mkb. Het format is ontwikkeld door Mooncake AI. Hier leest u meer over het initiatief en een terugblik op de voorgaande editie van de workshop. De workshop is geschikt voor mkb-partijen uit alle sectoren. Mocht u twijfelen of deelname voor u relevant is, neem gerust contact op. Voor vragen kunt u terecht bij Annekaat van Welsem.

Regionale partners

ROM InWest. Locatie is beschikbaar gesteld door Cupola XS: de techcampus voor digitalisering van het mkb. Met begeleiding van Datacraftsman uit Haarlem en Active Collective uit Beverwijk en concrete voorbeelden van toepassing van Semmtech uit Hoofddorp en Quantillion uit Amsterdam.

Delen met:

Event informatie

Datum

07/06/2023

Tijden

12:30

- 17:00:56

Locatie

Cupola XS in Haarlem

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.