Workshop ‘Adoption of AI in the organisation’

Het onderwerp Artificiële Intelligentie (AI) staat steeds vaker op de agenda van de raad van bestuur in Nederlandse bedrijven. Een juiste mix van AI en menselijke beslissingen kan belangrijke waarde toevoegen aan de onderneming, maar er zijn ook nog veel vragen en uitdagingen bij de adoptie en het gebruik van AI. Welke factoren drijven de adoptie van AI in Nederlandse bedrijven, en waar staan organisaties voor de grootste uitdagingen? Hoe kunnen we de kloof tussen bestuur en operatie overbruggen, en welke rol kunnen universiteiten spelen in het AI ecosysteem?

Ben jij een CIO of CTO, of geef je leiding aan data science/AI teams in (grote) organisaties? Doe dan mee aan een workshop die plaatsvindt op 4 oktober 2021 van 16.00 tot 17.30 uur op de campus van de Erasmus Universiteit Rotterdam. De workshop wordt gehost door het Erasmus Centre for Data Analytics in nauwe samenwerking met de Nederlandse AI startup Digital Sundai en het Kenniscentrum Business Innovation (KcBI), onderdeel van de Hogeschool Rotterdam. Kijk hier voor meer informatie over het programma.

 

Delen met:

Event informatie

Datum

04/10/2021

Tijden

16:00

Locatie

Erasmus University Rotterdam

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.