Werksessie ‘AI voor Water en Klimaat’

Datum

2 juli 2024

Locatie

Amersfoort

Aanmelden

Op 2 juli van 12:30 – 17:00, organiseert de NL AIC werkgroep Water en Klimaat een werksessie ‘AI voor Water en Klimaat’. Tijdens deze sessie worden use cases geïdentificeerd, die de praktijkproblemen van het watermanagement in Nederland door klimaatverandering adresseren. Heeft u verstand van wiskunde, Machine Learning of AI en wilt u concrete cases uitwerken over dit maatschappelijke vraagstuk? Meld u dan aan.

Lees hier meer over de werksessie.

Voor wie is deze werksessie bedoeld?

AI-onderzoekers, Machine Learning experts, wiskundigen, eindgebruikers en probleemeigenaren met watervraagstukken vanuit overheid en markt.

Concept programma

  • 12:30 inloop met een broodje
  • 13:30 start programma
       - introductie door Arnold Lobbrecht en Chris Karman
       - perspectieven vanuit de wetenschap
  • 14:45 ophalen concrete ideeen voor projecten/cases
  • 15:00 uitwerken ideeën in Open Space
  • 16:00 terugkoppeling plenair
  • 16:30 afsluiting met borrel

Over het NL AIC domein ‘Water en Klimaat’

We hebben in de watersector een unieke schat aan wereldwijde water- en klimaatadata beschikbaar voor onderzoek. Van lokale data uit IoT netwerken tot aardobservatie data van satellieten en outputs van grote klimaatmodellen. Wij zoeken AI-onderzoekers die de watersector willen helpen om de praktijkproblemen van het watermanagement in Nederland en internationaal op te lossen. De ambitie is om Nederland niet alleen voor te bereiden op de toekomstige klimaatuitdagingen, maar ook om een leidende rol te spelen bij de wereldwijde aanpak van deze problematiek.

Delen via:

Andere evenementen