Webinar Mensgerichte Artificiële Intelligentie

Burgers
Onze werkgroep  Maatschappelijke Acceptatie en Inclusie een inspirerend online programma over de aspecten van Mensgerichte Artificiële Intelligentie. Het programma start om 14.00 uur en duurt tot 16.30 uur en is onderdeel van De Dataweek.

Op donderdagmiddag 29 oktober organiseert onze werkgroep  Maatschappelijke Acceptatie en Inclusie een inspirerend online programma over de aspecten van Mensgerichte Artificiële Intelligentie. Het programma start om 14.00 uur en duurt tot 16.30 uur. Het is onderdeel van De Dataweek.

Wat kunt u verwachten?

Onder leiding van Simone van Trier (dagvoorzitter) komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Peter-Paul Verbeek, hoogleraar Filosofie van de Techniek, vertelt over de manier waarop AI ons leven positief kan beïnvloeden, en de (ethische) vragen die dit meebrengt. Hij presenteert het White Paper over Maatschappelijk verantwoorde Artificiële Intelligentie met afwegingen over de mogelijkheid van een ‘ethische code’ tussen overheid, bedrijfsleven en wetenschap en inwoners van Nederland.
  • Emile Aarts, voorzitter werkgroep Maatschappelijke Acceptatie en Inclusie van de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) geeft een toelichting over Ethical Legal Social ‘labs’ (ELSA labs). Bedrijven, overheid, kennisinstellingen en de inwoner van Nederland werken in deze labs samen aan maatschappelijk relevante problemen, waarbij men gebruikmaakt van grootschalige databestanden en slimme algoritmen.
  • Gesprek met Kees van der Klauw, coalitiemanager NL AIC, over de betekenis van het ELSA labs concept.
  • Pitch van (mogelijke) toekomstige ELSA labs.
  • Discussie over AI met inwoners van Nederland, het bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen over de aanpak van ELSA labs met o.a. Natali Helberger, Greet Vink, Dewi Delhoofen, Bert Kroese, Anita Nijboer, Kees van der Klauw, Anne Fleur van Veenstra, Liesbet van Zoonen, Andrea Evers, Astrid Boeijen

Wilt u meedenken over de rol van AI in ons dagelijks leven en onze maatschappij? U kunt zich niet meer aanmelden. Via deze link kunt het webinar bekijken.

‘Spread the news’

Deel dit event met uw relaties, en met kennissen in de persoonlijke omgeving. AI is en wordt tenslotte onderdeel van ons dagelijks leven. Alleen samen kunnen we bepalen wat we hiervan vinden. Daarom betrekken we graag zoveel mogelijk mensen bij deze uitwisseling van gedachten.

Delen met:

Event informatie

Datum

29/10/2020

Tijden

14:00

Locatie

Online event

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.