Webinar HR & tech | Hoe bereid je medewerkers voor op een toekomst met technologie?

DBC, NL AIC, HCA

Elke organisatie krijgt steeds meer te maken met data, Artificiële Intelligentie (AI), blockchain en andere digitale technologieën. Om met deze verschillende technologieën mee te kunnen bewegen en ervan te profiteren, is het cruciaal om als organisatie de juiste competenties in huis te hebben.

Hoe weet je als HR-professional welke competenties jouw organisatie in de toekomst nodig heeft? En hoe zorg je er vervolgens voor dat medewerkers deze competenties ontwikkelen? In dit webinar vertellen ervaringsdeskundigen en experts hoe u dit als HR-professional kunt aanpakken.

U krijgt in korte tijd inspiratie en tips om ook in uw organisatie weer een stap verder te komen op de weg naar een digitale toekomst.

Dit webinar organiseren wij samen met de Human Capital Agenda ICT en de Dutch Blockchain Coalition. Deelname is gratis.

Programma 

Impact van AI op rollen en werkprocessen in de organisatie

Wij zien dat organisaties bij de implementatie van AI te maken krijgen met een aantal managementuitdagingen. Tijdens deze sessie zullen we vooral ingaan op nieuwe rollen die ontstaan in de organisatie en de impact van de AI op bestaande werkprocessen. Hoe kunnen we onze mensen voorbereiden op het werken met AI?

Spreker: dr. Marlous Agterberg, research en valorisation manager bij KIN Center for Digital Innovation van de Vrije Universiteit en coauteur van het boek S.L.I.M. managen van AI in de praktijk.

Casus: het ontwikkelen van digitale competenties door Philips

Hoe kun je als HR zorgen dat je digitaal leiderschap & talent aantrekt en je huidige medewerkers ‘fit for future’ maakt (buy-, build-, partner strategy). Elementen die aan bod komen, zijn: assessment van digitale competenties tijdens het recruitmentproces, moeilijkheden op de arbeidsmarkt (en hoe ga je daarmee om), de noodzaak van ‘T-shaped profiles’, hoe neem je leiders mee in de transformatie.

Spreker: Saskia Velthuizen is het hoofd HR voor de Chief Technology Office/Research organisatie van Philips. Ze is medeverantwoordelijk voor de Digitale Transformatie van de Innovatiefunctie binnen Philips wereldwijd, met een focus op data science & artificial intelligence.

Hoe laat je medewerkers leren?

Hoe zorg je ervoor dat jouw medewerkers voortdurend de capaciteiten leren die nodig zijn om relevant te blijven? Tijdens deze sessie doorlopen we de 5 stappen om impactvolle leertrajecten te realiseren. Elke stap wordt gedemonstreerd met echte casestudies.

Spreker: Bo Dury is het hoofd van Learning Management bij Growth Tribe. Bo is een expert in het bouwen van effectieve leertrajecten en in het meten van de impact ervan.

De ervaringen van Experience Data bij een grote verzekeraar in de transitie naar data gedreven werken

Experience Data heeft samen met een grote Nederlandse verzekeraar in de afgelopen jaren grote stappen gezet in het werken met data en AI. Verschillende processen zijn verrijkt met AI-oplossingen, onder begeleiding van en uitgevoerd door Experience Data. Hoe ziet het ideale Data Science team eruit? Welke nieuwe competenties zijn nodig? En wat doet de organisatie om ook alle andere medewerkers die met data en AI moeten gaan werken mee te nemen? Wat waren knelpunten en hoe zijn die overwonnen?

Spreker: Marco de Jong, CEO van Experience Data, geeft inzicht in het transitieproces naar data gedreven werken, vanuit de verzekeraar en vanuit Experience Data als leading agency in deze transitie.

Arbeidsrechtelijke aspecten van digitalisering

Wanneer is een verandering een wijziging van een functie die ‘part of the job’ is, wanneer is er sprake van een gewijzigde en dus nieuwe functie? Welke rol kan de ondernemingsraad spelen? En welke rol kan een vakorganisatie spelen in scholing?

Spreker: Katja van Kranenburg is partner bij advocatenkantoor CMS. Daarnaast is ze o.a. hoofd Human Capital Agenda bij de Dutch Blockchain Coalition en voorzitter van de werkgroep Human Capital van de Nederlandse AI Coalitie.

Delen met:

Event informatie

Datum

18/05/2021

Tijden

10:00

Locatie

Online event

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.