Webinar ‘Explainable AI in Healthcare’

Mensen in de gezondheidszorg

Op donderdag 16 juli 2020 vindt van 10.00 tot 11.00 uur (Nederlandse tijd) een online bijeenkomst plaats met als onderwerp ‘Explainable AI in Healtcare’. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door SGInnovate, de Nederlandse ambassade in Singapore en de Nederlandse AI Coalitie.

Hoewel in de gezondheidszorg bij het diagnosticeren buitengewoon krachtige AI-technologieën worden toegepast, is de acceptatie van deze algoritmen beperkt omdat de resultaten moeilijk te verifiëren zijn. Daarnaast bevatten ze ook geen uitleg waarom een patiënt een bepaalde ziekte of stoornis heeft. Een nieuw type algoritme genaamd ‘explainable AI’ kan hier verandering in brengen. Hierdoor wordt AI steeds relevanter in de zorg, waardoor de kans groter is dat zorgaanbieders de bijbehorende diagnostiek ook daadwerkelijk gaan gebruiken.

Onder leiding van moderator Chris Hardesty, Director Healthcare & Life Sciences Practice van KPMG in Singapore gaan diverse experts in gesprek over ‘Explainable AI’:
• Professor Wiro Niessen, Professor of Biomedical Image Analysis, Erasmus MC & TU Delft, Founder and Scientific Lead, Quantib BV. Tevens lid Strategieteam van de Nederlandse AI Coalitie.
• Dr Daniel Ting, Consultant, Singapore National Eye Centre and Assistant Professor in Ophthalmology, Duke-NUS Medical School
• Prof. Ivana Išgum, University Professor of AI and Medical Imaging, Universiteit van Amsterdam

Meer informatie
Sluit aan bij dit webinar om te ontdekken hoe deze algoritmen worden ontwikkeld voor toepassingen in de gezondheidszorg en hoe ‘explainable AI’ een game-changer kan zijn voor de gezondheidszorg. Wilt u deelnemen aan deze online bijeenkomst met als voertaal Engels?

Delen met:

Event informatie

Datum

16/07/2020

Tijden

10:00

Locatie

Online event

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.