Webinar beschermingsmogelijkheden van AI

Hand met bol

Samen met BG Legal en Patrick Busch (octrooigemachtigde) organiseert de Nederlandse AI Coalitie een online webinar over de beschermingsmogelijkheden van AI. Kun je AI beschermen met een intellectueel eigendomsrecht? Zo ja, wat kun je beschermen? Het getrainde model, het algoritme, het resultaat van een getraind model? En hoe kun je het dan beschermen? Met een octrooi? Wie is dan uitvinder, eigenaar van het octrooi? En als je het niet kunt beschermen met een IE recht, wat heb je dan aan mogelijkheden om het exclusief te houden? Deze en meer vragen worden besproken in dit webinar.

Programma

Na een korte introductie door Anita Lieverdink, coördinator van de werkgroep Startups en scale-ups worden er twee presentaties verzorgd. Door Jos van der Wijst, advocaat Data en IE bij BG.legal en Patrick Busch, octrooigemachtigde bij De Vries en Metman. Zij gaan nader in op de genoemde onderwerpen. Aan het einde van de sessie is er gelegenheid om vragen te stellen.

Interesse?

Het webinar is vrij toegankelijk. Kijk hier voor meer informatie over het programma en om u kosteloos in te schrijven.

Delen met:

Event informatie

Datum

16/03/2021

Tijden

15:00

Locatie

Online event

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.