Webinar AI kansen voor de Benelux koplopers

AI in practice

Op woensdag 10 februari komen de nationale AI-coalities van de Benelux-landen – publiek-private samenwerkingsverbanden die zijn opgezet om problemen op te lossen in gebieden waar AI een grote impact heeft – samen om in te gaan op specifieke AI-uitdagingen om vervolgens best practices uit te wisselen, verschillende benaderingen te vergelijken en te kijken naar mogelijkheden voor toekomstige grensoverschrijdende samenwerking op Benelux-niveau.

Bezoek de website voor meer informatie, het programma en om u aan te melden.

Delen met:

Event informatie

Datum

10/02/2021

Tijden

10:00

Locatie

Online event

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.