Tweede Kamer debat over ‘Opgave AI’

Tweede kamer

Op deze dag bespreekt de Tweede Kamer het WRR rapport ‘Opgave AI‘. Als NL AIC zijn we betrokken geweest bij de totstandkoming van dit rapport en de voorbereiding van dit debat. 

U kunt het debat live bijwonen. Meld je daarvoor aan via deze link. Digitaal het is het debat te volgen via deze link. Wij kijken uit naar het debat en zijn blij dat het rapport na uitstel nu inhoudelijk behandeld wordt in de Tweede Kamer.

Delen met:

Event informatie

Datum

25/01/2023

Tijden

13:30

- 17:30:26

Locatie

Tweede Kamer of online

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.