Tech in a Day – Energy & Industry editie

Datum

11 maart 2020

Locatie

Online event

Aanmelden

Tijdens Tech in a Day nemen we u graag mee in deze digitale revolutie, en belichten we van diverse kanten wat dit voor u en uw organisatie betekent. Aan de hand van concrete voorbeelden schetsen we de mogelijkheden en kansen, en bespreken we hoe u en uw organisatie zich hierop kunnen voorbereiden. Door middel van diverse workshops gaan we in op thema’s zoals de acceptatie van AI, de potentiële risico’s van AI, en Learning Communities. Tijdens het gehele (online) event worden voorbeelden en use cases gebruikt die specifiek van toepassing zijn op de sectoren Energy & Industry.

Klik op ‘inschrijven’ om u aan te melden voor het online event. Nieuwsgierig naar de inhoud van de diverse workshops?

Programma

09:30 – 10:30    Talkshow ‘Digitalisering binnen Energy & Industry’
10:40 – 11:30    Workshops (zie hieronder)

Workshop 1: Accepatie van AI; verantwoord innoveren in de proces industrie (door Mira Vegter & Renate Wesselink)

Alhoewel er talloze kansen liggen op het gebied van nieuwe technologie, liggen de zorgen vooral aan de sociale kant van deze innovaties. Binnen de procesindustrie ligt de zorg met op de veranderende inhoud van het werk. Er wordt van werknemers verwacht dat ze meebewegen met technologische innovaties, of dat nu een emailprogramma is of een nieuwe app. De aanname wordt gedaan dat operators en hun managers zich met voldoende uitleg zullen aanpassen, maar dat is lang niet altijd het geval. In deze workshop praten we niet alleen met elkaar over drempels voor innovatie; maar wisselen we ervaringen uit. Ben je op de hoogte van wat er speelt op de werkvloer? Wie neem je mee in het innovatieproces? En hoe doe je dat?

Workshop 2: In dialoog over de potentiële risico’s van AI (door Christa de Ruyter)

Bijna ongemerkt vindt er momenteel een ongekende revolutie plaats: de ontwikkeling en toepassing van AI. AI zal grote doorbraken in onze samenleving brengen, die onze welvaart en ons welzijn naar een geheel nieuw niveau kunnen brengen. Het verhaal is echter niet alleen helder en stralend. De introductie van AI brengt ook tal van risico’s met zich mee. Het doel van dit eenvoudige dialoogspel is de bewustwording van de potentiële risico’s die verbonden zijn aan de introductie van AI. Wij willen een open discussie over deze risico’s faciliteren. Het spel nodigt u uit om na te denken over de potentiële risico’s en te brainstormen over manieren om met deze risico’s om te gaan.

Workshop 3: Learning Communities: de (meer)waarde van samenwerken voor innoveren, leren & werken. The Green Village als voorbeeld (door Marsha Wagner, Arnoud van der Zee,  Pauline van der Vorm en René Montenarie)

Innovatie en onderzoek naar digitalisering van de industrie hebben alleen zin als we ook direct aandacht besteden aan opleiden, onderwijs en marktontwikkeling. Het tempo van innovatie moet gelijke tred lopen met de ontwikkeling van mensen in organisaties en de ontwikkeling van competenties in het onderwijs en op de arbeidsmarkt. Met de ontwikkeling van learning communities dragen de topsectoren hieraan bij. In deze workshop worden deze vraagstukken belicht en vertelt The Green Village (living lab for sustainable innovation) hoe zij bijdragen aan dit vraagstuk door hun lab door te ontwikkelen tot learning community.

Workshop 4: Bouw je eerste AI model (door Alex Dowdalls)

In deze AI workshop, nemen we u mee in de wereld van data, algoritmes en AI.  Neem uw laptop mee en laat u begeleiden in het maken van uw eerste AI model!

Let op: u meld zich aan voor het volledige programma. Tijdens de talkshow worden de diverse workshops nader toegelicht en kunt u aansluiten bij de workshop naar uw keuze.

Delen via:

Andere evenementen

AI in de GGz

22 november 2024

Rode Hoed, Amsterdam

Bekijk evenement