Studio Connect: eXplainable AI in de financiële sector

Vrouw bedient monitor

Wat is nou eigenlijk eXplainable Ai (XAI)? En hoe zet u dit in op het gebied van Know Your Customer? U hoort meer over explainability, traceability en responsability. Oftewel: het uitleggen van via AI verkregen uitkomsten, hoe u tot die uitkomsten bent gekomen, waar de data vandaan komen én hoe betrouwbaar deze zijn.

Op dinsdag 22 november om 16:00 uur gaat Remy Gieling hierover in gesprek met Maarten Stolk (CEO en co-founder van Deeploy), Sjoerd Slot (co-founder en directeur van Sygno), Martin van den Berg (onderzoeker AI explainable AI, associate professor Hogeschool Utrecht) en Marieke Peeters (onderzoeker Responsible Applied AI aan Hogeschool Utrecht, eigenaar Mooncake AI).

Interesse?

Wilt u deze online sessie bijwonen? Meld u hier aan, er zijn geen kosten aan verbonden. Tijdens Studio Connect: AI gaat Remy Gieling in gesprek met onder andere ondernemers, experts en ervaringsdeskundigen op thema’s rond AI. Zo blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, ervaringen en het laatste nieuws uit de sector en rondom de AI-hub Midden Nederland. De vorige Studio Connect Sessies terugkijken? Kijk hier.

Delen met:

Event informatie

Datum

22/11/2022

Tijden

16:00

Locatie

Online

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.