Startup Meetup: AI, regio Utrecht

Samen met Startup Utrecht organiseert de AI-hub Midden-Nederland een meetup voor startups uit de Regio Utrecht. Tijdens deze meetup staan de juridische kansen, risico’s en ethiek als het gaat om de praktische toepassing van AI, centraal. Kom ook netwerken, bijpraten en kennis opdoen.

Programma

Donderdag 19 mei start het programma om 16:00 uur met onder andere Jos van der Wijst, die ieder meeneemt in het juridische aspect en wetgeving op het gebied van AI.

Jos is initiatiefnemer van Legal AI Rules & Regulations (‘Legal AIR’) en tevens lid van het kernteam van de werkgroep Mensgerichte AI. Een kennisplatform dat eraan bijdraagt dat AI in de praktijk toegepast kan worden, waarbij wet- en regelgeving en ethische waarden in acht worden genomen. Legal AIR gaat daarvoor de vaak abstracte kennis, best practices, guidelines over AI ‘vertalen’ naar de praktijk. En via Legal AIR kunnen partijen die concrete vragen over juridische en ethische aspecten van AI hebben, experts vinden die deze vragen kunnen beantwoorden. Tijdens de borrel is er gelegenheid verder te praten over dit onderwerp.

Interesse?

Het event vindt plaats op 19 mei 2022 vanaf 16.00 uur. De locatie wordt later bekend gemaakt. Via deze link kunt u zich kosteloos aanmelden voor dit event.

Over de AI-hub Midden-Nederland
De AI hub Midden-Nederland geeft een boost aan de digitale innovaties in de Utrecht Region en is dé plek waar ondernemingen, overheden en kennisinstellingen elkaar op het gebied van AI kunnen ontmoeten en inspireren. De hub focust zich vooral op de thema’s Gebouwde Omgeving, Cultuur en Media, Mobiliteit, Energie en Duurzaamheid en Gezondheid en Zorg. Lees hier meer over de AI Hub Midden Nederland.  

Over StartupUtrecht
StartupUtrecht brengt startups, scale-ups, corporates, angel-investeerders, venture capitalists, lokale overheden, banken en universiteiten samen om het Utrechtse startup-ecosysteem op te bouwen en te laten groeien. We helpen startups en scale-ups met het ontsluiten van de toegang tot kapitaal, corporates en talent.

Delen met:

Event informatie

Datum

19/05/2022

Tijden

16:00

- 18:00:00

Locatie

Locatie wordt nog bekendgemaakt

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.