Startup Meetup: AI, regio Utrecht

Datum

29 mei 2024

Locatie

Locatie wordt nog bekendgemaakt

Aanmelden

Samen met Startup Utrecht organiseert de AI-hub Midden-Nederland een meetup voor startups uit de Regio Utrecht. Tijdens deze meetup staan de juridische kansen, risico’s en ethiek als het gaat om de praktische toepassing van AI, centraal. Kom ook netwerken, bijpraten en kennis opdoen.

Programma

Donderdag 19 mei start het programma om 16:00 uur met onder andere Jos van der Wijst, die ieder meeneemt in het juridische aspect en wetgeving op het gebied van AI.

Jos is initiatiefnemer van Legal AI Rules & Regulations (‘Legal AIR’) en tevens lid van het kernteam van de werkgroep Mensgerichte AI. Een kennisplatform dat eraan bijdraagt dat AI in de praktijk toegepast kan worden, waarbij wet- en regelgeving en ethische waarden in acht worden genomen. Legal AIR gaat daarvoor de vaak abstracte kennis, best practices, guidelines over AI ‘vertalen’ naar de praktijk. En via Legal AIR kunnen partijen die concrete vragen over juridische en ethische aspecten van AI hebben, experts vinden die deze vragen kunnen beantwoorden. Tijdens de borrel is er gelegenheid verder te praten over dit onderwerp.

Interesse?

Het event vindt plaats op 19 mei 2022 vanaf 16.00 uur. De locatie wordt later bekend gemaakt. Via deze link kunt u zich kosteloos aanmelden voor dit event.

Over de AI-hub Midden-Nederland
De AI hub Midden-Nederland geeft een boost aan de digitale innovaties in de Utrecht Region en is dé plek waar ondernemingen, overheden en kennisinstellingen elkaar op het gebied van AI kunnen ontmoeten en inspireren. De hub focust zich vooral op de thema’s Gebouwde Omgeving, Cultuur en Media, Mobiliteit, Energie en Duurzaamheid en Gezondheid en Zorg. Lees hier meer over de AI Hub Midden Nederland.  

Over StartupUtrecht
StartupUtrecht brengt startups, scale-ups, corporates, angel-investeerders, venture capitalists, lokale overheden, banken en universiteiten samen om het Utrechtse startup-ecosysteem op te bouwen en te laten groeien. We helpen startups en scale-ups met het ontsluiten van de toegang tot kapitaal, corporates en talent.

Delen via:

Andere evenementen

ICAI Day: AI Impact for Tomorrow

5 juni 2024

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA Rotterdam

Bekijk evenement

Hackathon: AI in onderwijs

12 juni 2024

Designlab, Universiteit Twente

Bekijk evenement

Utrecht AI & Mobility Lab

18 juni 2024

Buys Ballotgebouw, Utrecht (Room: 1.65)

Bekijk evenement

Community Meeting: EU Digital & AI laws

18 juni 2024

Creative Valley Utrecht CS, Stationsplein 32, 3511 ED, Utrecht

Bekijk evenement