Presentatie werkgroep Cultuur en Media tijdens Dutch Media Week

Cultuur

Van 30 september tot en met 10 oktober 2021 toont de Dutch Media Week de ontwikkeling van de media en de impact ervan op mens en maatschappij. De inzet van Artificiële Intelligentie (AI) zal grote veranderingen teweegbrengen op alle terreinen waar informatie en data een rol spelen. Hoe kan AI waarde creëren voor, in het bijzonder, de Nederlandse cultuur- en mediasector? Welke kaders zijn er nodig voor inhoudelijke en strategische samenwerkingen in de sector voor een innovatieslag voor AI in Nederland?

Tijdens deze week, geeft de werkgroep Cultuur en Media van de Nederlandse AI Coalitie op 7 oktober 2021 in Beeld en Geluid in Hilversum een preview van haar position paper. Het position paper identificeert vier grote uitdagingen en daagt overheid, wetenschap en industrie uit om samen met inwoners van Nederland hierin keuzes te maken en oplossingen te creëren.

Interesse?

Bezoek voor meer informatie over het programma de website van het event. Het event is gratis toegankelijk, via deze link kunt u zich inschrijven voor het event.

Delen met:

Event informatie

Datum

07/10/2021

Tijden

15:00

Locatie

Beeld en Geluid in Hilversum

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.