Presentatie Pieter Jeekel tijdens conferentie ‘AI in Healthcare’

Op 1 oktober 2020 vindt de online conferentie ‘AI in Healthcare: preparing for the future’ plaats, waarbij toepassingsmogelijkheden van AI aan bod komen om de druk op de gezondheidszorg te verminderen en tevens de gezondheid en welzijn van mensen te stimuleren.

Diverse interessante en praktische onderwerpen rondom AI in de gezondheidszorg worden belicht, zoals ethische aspecten, het delen van data, het betrekken van burgers en andere belanghebbenden en de bredere verspreiding van AI kennis. Pieter Jeekel, voorzitter van de werkgroep Gezondheid en Zorg van de NL AIC verzorgt tijdens deze conferentie de keynote presentatie ‘Cooperation to stimulate valuable AI innovation for better well-being and healthcare’. Het congresprogramma bestaat uit actuele inzichten uit de praktijk en interactieve sessies.

De conferentie wordt georganiseerd door Digital Society, Health & Well-being. Meer informatie over het (Engelstalige) programma en de sprekers vindt u via de link. Het congres is gratis, maar registratie is verplicht.

Delen met:

Event informatie

Datum

01/10/2020

Tijden

12:45

Locatie

Online event

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.