Online event ‘AI Innovation Strategy/Public Policy Making’

CLAIRE

Artificiële Intelligentie (AI) is in toenemende mate aanwezig in alle aspecten van onder andere de academische wereld, de industrie en het dagelijks leven. Gezien de wereldwijde impact van AI, is een Europese en internationale benadering nodig volgens CLAIRE.

Om deze samenwerking te bevorderen, opent CLAIRE haar kantoor in Brussel op vrijdag 25 juni 2021. Ter gelegenheid van deze opening vindt een online evenement plaats. Het thema is ‘AI Innovation Strategy/Public Policy Making’. Vanuit de Nederlandse AI Coalitie draagt Marloes Pomp bij aan het programma met de presentatie ‘International Strategy and Relations’.

Interesse?

Bijgaand de link naar het volledige programma. De voertaal van het evenement is Engelstalig. Deelname is gratis, registreren is hier mogelijk.

Delen met:

Event informatie

Datum

25/06/2021

Tijden

15:00

Locatie

Online event

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.