Opening Brightlands Digitale Werkplaats MKB

AI-Hub Brightland

Maandag 28 maart 2022 opent de Brightlands Digitale Werkplaats MKB officieel haar deuren. De Digitale Werkplaats MKB gaat fungeren als een overkoepelend loket waar ondernemers in de regio terechtkunnen met hun digitaliseringsvraagstukken. De Brightlands Digitale Werkplaats MKB is een initiatief van de Brightlands Smart Services Campus en wordt mede mogelijk gemaakt door de AI-hub Brightlands.

Vraag en aanbod digitaliseringsvraagstukken mkb

De werkplaats brengt vraag en aanbod op het gebied van digitalisering van het mkb bij elkaar en gaat fungeren als een overkoepelend loket voor ondernemers in de regio. Vervolgens worden die ondernemers gekoppeld aan de community van experts (bedrijven en kennisinstellingen) en mkb-initiatieven (waaronder het MKB-Datalab en het Expertisecentrum Cyberweerbaarheid). Die experts formuleren een gezamenlijk aanbod richting de ondernemers op basis van hun specifieke vraag- of probleemstelling en gaan vervolgens die ondernemer een stap verder brengen in hun digitaliseringproces.

Daarnaast ontwikkelen de experts op de campus specifieke proposities op het gebied van bijvoorbeeld cyber security of data analytics. Zo wordt getracht de mogelijkheden van digitalisering kant en klaar aan te bieden. De werkplaats krijgt tevens een fysieke locatie op de campus in Heerlen waar ondernemers in de regio heen kunnen gaan om geïnspireerd te worden om te digitaliseren. Daarmee wordt de werkplaats een laagdrempelige one-stop-shop voor digitaliseringsvraagstukken vanuit het mkb.

Programma

Het programma van het openingsevent ziet er als volgt uit:

 • 13:00 uur – Inloop met koffie en vlaai
 • 13:30 uur – Welkomstwoord van Astrid Boeijen
 • 13:40 uur – Keynote: het belang van digitalisering in het mkb door Paul Verhoeven (voorzitter MKB-Limburg) en Dirk Bongers (COMPUTD)
 • 14:10 uur – Rondetafelgesprek met ondernemers – best practices uit het mkb
 • 14:30 uur – Officiële opening Brightlands Digitale Werkplaats MKB. Vooraf gegaan door een korte uitleg over wat de digitale werkplaats precies gaat doen (Jordy Rijksen met ondersteuning van Etienne Fouarge, Martijn Hermans, Philippe Moonen)
 • 14:45 uur – Koffiebreak
 • 15:00 uur
  • Deelsessie 1: Masterclass IoT in de proces en maakindustrie (duur 1,5 uur)
  • Deelsessie 2: Framework voor de implementatie van een succesvolle digitale strategie
  • Deelsessie 3: Migratie naar de Cloud
  • Deelsessie 4: Digital Marketing
 • 15:45 uur – Borrel met hapjes
 • 16:30 uur – Einde programma

Interesse?

Wilt u het openingsevent bijwonen? Registreer u dan hier. Heeft u interesse in de activiteiten van de AI-hub Brightlands? Bezoek dan de website voor meer informatie.

Delen met:

Event informatie

Datum

28/03/2022

Tijden

13:00

Locatie

Brightlands Smart Services Campus, Smedestraat 2, 6411 CR Heerlen

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.