Ontwikkeling telt festival

Ontwikkeling telt

Na de succesvolle eerste (online) editie in 2021 organiseren de Rijksoverheid en de SER, ook dit jaar weer het Ontwikkeling Telt! Festival. Hét congres voor iedereen die zich inzet voor betere basisvaardigheden en een leven lang ontwikkelen. Deelname is gratis op beide dagen. Op 22 september verzorgt de NL AIC een van de sessies:

AI kennis voor iedereen

Omschrijving

AI? Wat is dat eigenlijk precies? En hoe heeft kunstmatige intelligentie invloed op mijn werk en leven? Artificiële intelligentie klinkt voor veel mensen abstract, eng en ingewikkeld. Weinig mensen beseffen zich dat ze AI dagelijks gebruiken, in hun telefoon, in de auto en simpelweg door iets te googlen.

In deze sessie maken deelnemers kennis met AI, testen we uw AI basis kennis met een quiz en luisteren we naar twee mensen die AI in de praktijk hebben toegepast in hun eigen werk. In opdracht van EZK heeft de Nederlandse AI Coalitie gratis AI bewustwordingscursussen ontwikkeld die iedereen gemakkelijk online kan volgen. Deze cursussen laten cursisten zien wat AI is, wat het wel en niet kan en hoe het nu al toegepast wordt in zes specifieke sectoren (Zorg, Agrifood, Energie, Onderwijs, Creatief en Logistiek & Maritiem). Als u geïnspireerd bent na deze sessie en benieuwd bent naar AI kunt u gemakkelijk verder leren door één van de cursussen te volgen.

Programma

AI kennisquiz – Wat weet u al van Artificiële intelligentie?

Wat is Human Capital? En waarom is blijven leren (over AI) zo belangrijk?

Laurens Vreekamp & cursist AI cursus voor Creatieve Industrie vertellen over hoe zij AI toepassen in de praktijk.

Jacqueline Arnoldy vertelt hoe zij bij TMO fashion business school een project opzetten waarin studenten aan de slag gaan met de AI cursus.

Groepsdiscussie over uitdagingen bij de implementatie van AI in het werkveld en hoe het de arbeidsmarkt veranderd. Hoe zorg jij dat je bij blijft?

Interessant voor u omdat

In deze sessie leert de deelnemer AI kennen, bieden wij de handvaten om hier over te leren en hoort u van anderen uit het werkveld over de impact van deze technologie op hun werk en leven. Ook is er ruimte voor gesprek en overleg over uitdagingen en kansen.

Wanneer

donderdag 22 september 2022 van 12:45 tot 13:30 uur

Delen met:

Event informatie

Datum

22/09/2022

Tijden

12:45

- 13:30:08

Locatie

online

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.