Online workshop ‘Financiering van innovatie voor startups en scale-ups’

jongeren aan het werk met AI

Op 19 maart 2021 organiseert de werkgroep Startups en Scale-ups van de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) in samenwerking met PNO consultants een online workshop over het financieren van AI-innovaties voor startups en scale-ups. Op zowel regionaal, landelijk als Europees niveau zijn er subsidies en andere financieringsvormen beschikbaar voor innovatieve bedrijven waarbij ook steeds meer AI-initiatieven worden ondersteund.

Inhoud workshop
In deze workshop delen we informatie over welke subsidies en andere financieringsvormen er beschikbaar zijn voor startups en scale-ups. Hoe je deze kunt aanvragen en welke regels er van toepassing zijn. De workshop bestaat onder meer uit de volgende onderdelen:
• Identificeren van mogelijkheden
• Aanvragen en veel aangevraagde subsidies/financieringen
• Administratie
• Partner search
• Tips & tricks
Daarnaast is er natuurlijk ook veel ruimte om vragen te stellen. De verwachting is dat de workshop ongeveer een uur duurt, afhankelijk van de hoeveelheid vragen die worden gesteld.

In de workshop wordt bijvoorbeeld ook ingegaan op de MIT subsidie voor haalbaarheidsprojecten. Deze veelgebruikte regeling wordt naar verwachting op 13 april a.s. weer opengesteld. Een goede gelegenheid om meer over deze regeling te weten te komen, aangezien het belangrijk is om op die dag direct een aanvraag in te dienen.

Interesse? 
Deelname aan het evenement is exclusief voor deelnemers van de NL AIC. Overweegt u deelnemer te worden? Bezoek deze pagina voor meer informatie.

Delen met:

Event informatie

Datum

19/03/2021

Tijden

10:00

Locatie

Online event

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.